7 produktov, ktoré čistia telo lepšie ako akýkoľvek liek

Akútna otázka očisty tela sa často dostáva do bodu absurdity. Halony olejov, citrónovej šťavy a liekov vedú mnohých do nemocničných lôžok. Stojí za to premýšľať a venovať pozornosť obyčajným produktom, ktoré očistia telo oveľa viac ako akékoľvek lieky a nie sú schopné ho poškodiť.

Čo jesť, aby sa dosiahlo silnejšie očistenie tela?

Biela kapusta

Kapusta obsahuje obrovské množstvo vlákniny, ktorá viaže ťažké kovy a toxíny a je odstránená z čriev. Kapusta má tiež organické kyseliny, ktoré majú pozitívny vplyv na trávenie a stabilizujú mikroflóru. To však nie je všetko. Obsahuje skôr vzácny vitamín U, ktorý „zabíja“ nebezpečné látky a podieľa sa na syntéze vitamínov a dokonca lieči vredy.

Ako používať:  môže byť čerstvá alebo fermentovaná, alebo dokonca vo forme šťavy.

Červená repa

Červená repa – „čistejšia“ organizmu №1. Po prvé, zloženie repy – vlákniny, medi, fosforu, vitamínu C a množstva užitočných kyselín, ktoré zlepšujú trávenie a zabíjajú hnilobné baktérie v čreve. Po druhé obsahuje lipotropnú látku „betaín“, vďaka ktorej sa pečeň lepšie zbavuje toxínov. A po tretie, repa prispieva k omladeniu tela v dôsledku kyseliny listovej (vzniká viac nových buniek) a kremeňa (zlepšuje sa stav kože, vlasov a nechtov).

Ako používať:  varené, môže byť v boršči, buď ako šalát alebo vo forme šťavy.

Cesnak

Viac ako 400 užitočných zložiek sa nachádza len v jednom strúčiku cesnaku. Tieto zložky čistia krvné cievy, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a zabíjajú príčiny rakoviny mozgu – bunky glioblastómu multiforme! Zložky cesnaku ničia príčiny žalúdočných vredov – Helicobacter! Zabíja červy a záškrt, bacil tuberkulózy.

Ako používať:  najlepšie čerstvý alebo drvený.

Cibuľa

Najdôležitejšie u cibule – fytoncídy, ktoré sú uložené v éterických olejoch. Phytoncides zabije väčšinu baktérií a húb v priebehu niekoľkých sekúnd. A tiež, cibuľa pomôcť zlepšiť trávenie a vstrebávanie živín, a dokonca zlepšuje chuť k jedlu. Cibuľa tiež obsahuje obrovské množstvo síry, ktorá neutralizuje a ničí „všetky škodlivé“.

Ako používať:  zvyčajne čerstvé, v šaláte alebo vo forme tinktúr na alkohol a kozmetickú masku (na akné a akné).

Jablká

Jablká stabilizujú prácu celého tráviaceho systému vďaka pektínu a vláknine, ktoré „viažu“ toxíny a toxíny! Jablká zlepšujú chuť do jedla, pomáhajú pri rozvoji žalúdočnej šťavy, zmierňujú zápchu. Jablká tiež ničia pôvodcov vírusov chrípky A, dyzentérie, Staphylococcus aureus.

Ako používať:  zvyčajne sa konzumujú čerstvé a len s kožou, možné aj vo forme šťavy a strúhaného „gruelu“ vo forme kompótu.

Avokádo

Mnohí, bohužiaľ, nepoznajú vlastnosti tohto „južného“ ovocia. A márne. Avokádo obsahuje vynikajúcu látku „glutatión“, ktorá blokuje mnoho nebezpečných karcinogénov pri „vykladaní“ pečene. Avokádo tiež stabilizuje hladinu cholesterolu v krvi, pomáha tráveniu, dodáva telu kyslík.

Ako sa používa:  zvyčajne sa konzumuje čerstvé, ako sušené ovocie alebo „maslo“.

Brusnica

Brusnice, možno jeden z najsilnejších „prírodných“ antibiotík a antivírusových liekov! Brusnice čistia močový mechúr a cesty od nebezpečných baktérií. Rovnako dôležité je, že brusnice pomáhajú bojovať proti vzniku rakovinových buniek, rovnako ako čistí krvné zrazeniny a plaky v cievach.

Ako používať:  brusnice sa konzumujú čerstvé s cukrom alebo ako ovocná šťava a džús alebo džem.

Poponáhľajte si, aby ste sa s priateľmi podelili o hodnotné tipy, neodopierajte im možnosť naučiť sa ich!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>