6 druhov potravín, ktoré spôsobujú zápal v tele. Prehodnoťte svoju stravu, čo najskôr

Vedeli ste, že chronický zápal môže byť hlavnou príčinou rakoviny? Chronický zápal navyše podporuje vývoj diabetu, autoimunitných a kardiovaskulárnych ochorení.

Viete niečo o zápale? V skutočnosti mnohí ľudia spájajú zápal s opuchom. Do určitej miery je to pravda, ale zápal je určite veľmi nebezpečný.

Možno sa to zdať zvláštne, ale zápal je nevyhnutným ochranným mechanizmom organizmu. Jedná sa o pokus o odstránenie poškodených buniek, dráždivých látok alebo patogénov.

Chronický zápal však môže byť veľmi nebezpečná vec. To môže spôsobiť rôzne choroby, vrátane Alzheimerovej choroby, mozgovej príhody, srdcového ochorenia a rakoviny.

Mali by ste vedieť, že naša strava ovplyvňuje zápalovú reakciu v tele. Preto je veľmi dôležité, aby ste sa držali ďaleko od ťažko spracovaných potravín a prísad zodpovedných za zápal vo vašom tele.

6 produktov, ktoré spôsobujú zápal v tele

1. Všetko vyprážané

Vyprážané potraviny majú hrubú vrstvu tuku, ktorý je veľmi škodlivý. Okrem toho sú pripravené pri teplote, ktorá primárne spôsobuje zápal.

Pri tejto teplote tvoria potraviny konečné glykačné produkty, ktoré sú extrémne nezdravé. V skutočnosti naše telo vníma tieto produkty ako hrozbu a začína zápalovú reakciu.

2. Potraviny, ktoré obsahujú trans-tuky

Trans mastné kyseliny poškodzujú bunky, ktoré lemujú krvné cievy, čím stimulujú zápal. Národný inštitút zdravia publikoval štúdiu, ktorá ukazuje, že podávanie TFA (trans mastných kyselín) je spojené s markermi systémového zápalu.

3. Biely chlieb

Naše telo rýchlo ničí biely chlieb a cestoviny, sú rýchlo rozložené na cukry a absorbované telom. Je známe, že tieto produkty spôsobujú zápal.

Podľa štúdie publikovanej v časopise Journal of Nutrition sú rafinované zrná (vrátane bielych chlieb) spojené s vyššou koncentráciou zápalových proteínov v krvi.

4. Alkohol

Aj keď alkohol nie je potravou, nemôžeme ignorovať nebezpečenstvo, ktoré predstavuje pre ľudské zdravie. Nadbytočný alkohol spôsobuje nebezpečné zápalové reakcie.

5. Produkty MSG

Milovníci čínskych jedál, môžete si prečítať. Ukázalo sa, že spotreba MSG spôsobuje zápal krvných ciev. Po konzumácii glutamátu sodného sa u mnohých ľudí vyskytla vyrážka, podráždenie kože a zápal.

6. Gluten

 Gluten – látka v obilných zrnách a pšenica – je známa tým, že spôsobuje nadúvanie a / alebo zažívacie problémy. Tieto a ďalšie zistenia presviedčajú stále viac jednotlivcov, aby prestali konzumovať látku. Mnohé štúdie ukazujú, že by sme mali prestať používať túto škodlivú látku.

ZDROJ.fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>