15 geniálnych potravín, ktoré vynútia smrť rakovinových buniek, odstraňujú toxíny a neúprosne lovia voľné radikály

Výskum v posledných rokoch potvrdil, že to, čo jeme, má obrovský vplyv na celkové zdravie. Pokiaľ ide o stravu s vysokým obsahom látok bojujúcich proti rakovine, odborníci súhlasia, že by mala byť vyrobená z prevažne rastlinnej stravy. Takže protirakovinová strava by zahŕňala konzumáciu veľkého množstva organických ovocia a zeleniny.

Ak chcete zostaviť zoznam potravín bojujúcich proti rakovine, mali by sa zvážiť organické ovocie, vegetariánske, byliny a bielkoviny. Niektoré potraviny znižujú zápal, o ktorom je známe, že podporujú rast rakoviny. Ďalšie potraviny stimulujú smrť rakovinových buniek, zatiaľ čo iné pomáhajú organizmu eliminovať toxický odpad a loviť voľné radikály. Kombinácia týchto jedál zaútočí na akékoľvek ochorenie!

Potraviny, ktoré by ste mali uviesť do každodenného stravovania:

1. Mrkva

Mrkva obsahuje beta-karotén, zlúčeninu, ktorá podporuje dobré videnie, posilňuje imunitný systém a podporuje pokožku a sliznicu. Mrkva má tiež vysoký obsah antioxidantov, ktoré sú schopné chrániť bunkové membrány pred poškodením toxínov. Obsah antioxidantov v mrkve môže navyše inhibovať rast rakovinových buniek.

2. Paradajky

Lykopén v rajčiakoch je silný antioxidant, ktorého pravidelná konzumácia je spojená s nižším rizikom vzniku rakoviny prostaty.

3. Fazuľa

Fazuľa je vynikajúcim zdrojom vlákniny a fytochemikálií. Ukázalo sa, že tieto látky inhibujú rast rakovinových buniek a spomaľujú progresiu nádoru. Fazuľa je bohatá na folát a vitamín B, ktoré sú spojené s nižším rizikom vzniku rakoviny pankreasu. Berte na vedomie, že tieto zlúčeniny sa nachádzajú len v bôboch ORGANIC.

4. Hrozno

Hrozno je naplnené resveratrolom, zlúčeninou, o ktorej sa preukázalo, že znižuje zápal, zabraňuje oxidácii zlého cholesterolu, potláča rast rakovinových buniek a bojuje proti rôznym typom rakoviny. Brusnice, čučoriedky a granátové jablká sú tiež dobrým zdrojom tejto zmesi bojujúcich proti rakovine, takže sa uistite, že ich pridáte do svojej každodennej stravy.

5. Cesnak

Obsah síry v cesnaku zabraňuje rozvoju rakovinových buniek, núti smrť rakovinových buniek a podporuje opravu DNA. Medzi ďalšie zdroje tejto látky na boj proti rakovine patrí šalotka, pór, cibuľa a pažítka. Štúdie ukazujú, že pravidelná konzumácia týchto potravín môže pomôcť pri zničení buniek rakoviny prostaty, hrubého čreva, prsníka, rakoviny a pľúc.

6. Zázvor

Podľa štúdie uskutočnenej na univerzitnom univerzitnom Cancer Center v Michigane, protizápalové vlastnosti zázvorovej sily spôsobujú smrť buniek rakoviny vaječníkov ešte rýchlejšie ako chemoterapia. Zázvor môže byť tiež použitý na zmiernenie migrény, bolesti svalov a nevoľnosti.

7. Kurkuma

Kurkumín, účinná zložka v kurkume, je jedným z najsilnejších antioxidantov známych ľudstvu. Bolo vedecky dokázané, že pomáha liečbe rôznych druhov rakoviny.

8. Špenát

Luteín a zeaxantín na špenát pomáhajú odstraňovať voľné radikály a nestabilné molekuly zo systémov. Štúdia zahŕňajúca asi 490 000 ľudí zistila, že tí, ktorí jedli viac  vegetariánske jedlá, mali oveľa nižšie riziko rakoviny pažeráka.

9. Kapusta

Sulforaphán a indol-3-karbinos v krížových zeleninách, ako je karfiol, brokolica, bok choy, kapusta, sú známe ako silné protirakovinové látky. Pracujú tým, že detoxikujú telo a zabraňujú predrakovinovým bunkám, aby sa stali rakovinovými. Štúdia vykonaná Americkým inštitútom pre rakovinu a Svetovým výskumným fondom pre výskum rakoviny ukázala, že brokolica a iné krížové vegetariánty pomáhajú predchádzať rakovine úst, žalúdka a pažeráka.

10. Morské riasy

Medzi najviac živiny-husté a zdraviu-podporujúce morské riasy patrí Kelp, Nori. Kombu a Arame. Kelp stimuluje odstránenie ťažkých kovov a rádioaktívnych látok z tela; Nori má robustný výživový profil; Komba je nabitá karoténami, oxidom kremičitým, zinkom, horčíkom a vitamínmi ako B, C a E. Nakoniec je Arame výborným zdrojom jódu a pomáha redukovať prsné a maternicové fibroidy.

11. Jahody

Jahody sú výborným zdrojom antioxidantov, ktoré poskytujú vlastnosti na potlačenie rakoviny a pomalý rast nádorov. V skutočnosti všetky bobule majú silný antioxidačný potenciál, vrátane ostružiny, čučoriedok a brusníc.

12. Granátové jablko

Granátové jablká poskytujú antioxidačné aj protizápalové vlastnosti, takže nie je divu, že pravidelná konzumácia tohto ovocia pomáha brániť rastu rakovinovým bunkám.

13. Vitamín D

Vedecky bolo dokázané, že vitamín D znižuje riziko rakoviny prsníka a hrubého čreva, pričom zvyšuje mieru prežitia rakoviny pľúc.

14. Zelený čaj

Zelený čaj je nabitý katechizmom a polyfenolmi, ktoré obe detoxikujú pečeň a pomáhajú inhibovať rast rakovinových buniek.

15. Čierný olej alebo olej z čierneho semena

Čierne semeno bolo preukázané, že je účinným imunologickým posilňovačom, takže nie je divu, že pomáha predchádzať rôznym  chorobám. Podľa Dr. Hwydy Arafar, čierne semeno pomáha zničiť až 80 percent rakovinových buniek u pacientov s rakovinou pankreasu.

zdroj:besthealthyguide.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>