Nechajte cez noc nasiaknúť vo vode hrsť mandlí a zjedzte ich ráno, budete sa čudovať, čo sa začne diať vo vašom tele

Mandle sú obľúbené pre mnoho ľudí. Obsahujú veľa živín, ktoré potrebujeme denne užívať. Ale vedeli ste, že ste ich nejete správnym spôsobom? Podľa štúdie, mandle musíme ich najskôr namočiť a potom ich jesť! Namočené mandle sú oveľa lepšie ako surové mandle.

Mandle sú mimoriadne bohaté na živiny, ako sú: vápnik, zinok, horčík, omega-3 mastné kyseliny a vitamín E. Obsahujú inhibítor enzýmov, ktorý chráni všetky dobré látky, ale je aktivovaný iba vtedy, keď sú nasiaknuté. Takže to je dôvod, prečo sú obzvlášť dobré, ak ich budete takto jesť.

Pozrite sa na niektoré z najlepších výhod, ktoré získate pri konzumácii namáčaných mandlí:

Zlepšite svoju energetickú úroveň

Ak budete jesť 1 hrsť nasiaknutých mandlí každý deň, zlepšia vašu energiu. Obsahujú dostatok medi, riboflavínu a mangánu.

Skvelé pre vaše kardiovaskulárne zdravie

Mandle obsahujú množstvo mononenasýtených tukov a tiež draslík. Je to úžasné pre naše kardiovaskulárne zdravie.

Výborný zdroj vitamínu E

Mandle tiež obsahujú dostatok vitamínu E, ktorý znižuje zápal, ako aj kardiovaskulárne choroby. Vezmite si 1 pohár namočených mandlí každý deň a zabráňte infarktu a mŕtvici.

Skvelé pre mozog

Mandle sú bohaté na živiny, ktoré môžu zlepšiť funkciu vášho mozgu.

Bohaté na L-karnitíne a riboflavín

L-karnitín a riboflavín sú tiež dôležité živiny, ktoré obsahujú mandle. Znižujú riziko neurologických problémov tým, že zvyšujú produkciu nových nervových ciest.

Regulujte hladinu cholesterolu

Ak budete jesť 1 hrsť nasiaknutých mandlí každý deň, budete mať regulované hladiny cholesterolu.

Zosilňujte svoje kosti

Mandle sú tiež plné živín, ktoré chránia naše kosti. Obsahujú fosfor, ktorý je vynikajúci proti osteoporóze.

Regulujte krvný tlak

Mandle obsahujú dostatok draslíka a majú nízku hladinu sodíka, aby vám pomohli regulovať krvný tlak.

Zabráňte mnohým typom rakoviny

Vedecké výskumy dokázali, že namočené mandle nám môžu pomôcť pred rakovinou hrubého čreva a mnohými inými typmi rakoviny.

ZDROJ:newdailyrecipes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>